TATRY: Bodkou za Tatranským kultúrnym letom bude charitatívna letná dražba

28.08.2009 Poprad

Vysoké Tatry 28. augusta (TASR) - Tohtoročné Tatranské kultúrne leto, ktoré ponúklo návštevníkom Vysokých Tatier i domácim obyvateľom viac ako 30 rôznych podujatí, ukončí tradičná letná dražba.
\"Na záver leta sme pripravili tiež bonbónik. Prvého septembra v Jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici to ukončíme Tatranskou letnou dražbou a počas programu vystúpi napríklad absolútna slovenská špička v jazze Peter Lipa, \" povedal pre TASR vedúci oddelenia kultúry a športu Mestského úradu Vysoké Tatry Ján Bendík.
Program sa začne presne napoludnie, kedy sa vydá na trať Tatranských elektrických železníc zo stanice v Poprade historická električka Kométa. Cestujúci si budú môcť počas jazdy kúpiť aj dobové pohľadnice. Od druhej hodiny popoludní bude patriť jedno z pódií v jazdeckom areáli predovšetkým deťom, pre ktoré organizátori pripravili karaoke show, súťaže, maľovanie na tvár a vyskúšať si budú môcť aj jazdu na koníkoch, trampolínu, nafukovací hrad či elektrické autíčka.
Na svoje si prídu milovníci kultového muzikálu Na skle maľované. Koncert najkrajších piesní v podaní Petry Humeňanskej a ďalších hercov a spevákov z Prešova sa začne o 14. hodine. O hodinu neskôr sa rozbehne Tatranská letná dražba. V ponuke je množstvo predmetov, medzi nimi hokejka s podpisom súčasného gólmana Pardubíc a viacnásobného držiteľa ceny pre najlepšieho brankára NHL Dominika Hašeka. Svoje hokejky s podpismi do dražby venovali aj čerstvý víťaz Stanley Cupu a trojnásobný medailista z majstrovstiev sveta Miroslav Šatan či jeden z najlepších útočníkov NHL Pavol Demitra. Tričko s podpisom pridal Peter Bondra, ktorý pred dvoma rokmi ukončil svoju hokejovú kariéru a stal sa generálnym manažérom slovenskej reprezentácie.
Dražiť budú týždňové a víkendové pobyty na Slovensku či v egyptskej Hurghade, obraz akademického maliara Andreja Smoláka, desaťdňové lyžiarske skipasy či poukaz na golfovú hru v areál Black Stork vo Veľkej Lomnici. \"Vyvolávacia cena každého z produktov je jedno euro. Výťažok z dražby rozdelí primátor mesta na charitatívne účely, \" vysvetlil Bendík. Dodal, že program vyvrcholí koncertom Petra Lipu.
 

Vyberte región